تحلیل قاعده سی و چهارم « ملت عشق »
- Baset Orfani
- Mar 22
- 1 min read

قاعده سی و چهارم: تسلیم شدن در برابر حق نه ضعف است نه انفعال. برعکس، چنین تسلیم شدنی قوی شدن است به حد اعلی. انسان تسلیم شده سرگردانی در میان موجها و گردابها را رها میکند و در سرزمینی امن زندگی میکند.
این قاعده از رمان ملت عشق به مفهوم تسلیم در برابر حقیقت میپردازد، اما نه بهعنوان نشانهای از ضعف، بلکه بهعنوان نهایت قدرت. تسلیم شدن در اینجا به معنای پذیرش حقیقتی است که فراتر از اراده فردی ما قرار دارد؛ حقیقتی که در برابر آن مقاومت، تنها باعث سرگردانی و رنج میشود.
این قاعده اشاره دارد که رها کردن کنترل توهمی بر زندگی، آرامش درونی به ارمغان میآورد. همانطور که یک قایق در برابر جریان آب مقاومت نمیکند، انسان نیز با پذیرش حقیقت، از آشفتگی و اضطراب رها شده و به ساحل امنیت میرسد. چنین تسلیمی نه انفعال، بلکه هماهنگی با هستی است، جایی که انسان به جای مبارزه با امواج زندگی، خود را با آنها همسو میکند. این اوج بلوغ معنوی است: تسلیم شدن، اما از جایگاه قدرت.
بنگاه انتشاراتی فراز
فراز، آیینهدار فرهنگ و هنر
برای ارسال مقالات و آثار علمی خود با هدف انتشار در نشریات فراز، خواهشمندیم با آدرسهای زیر تماس بگیرید.
با ما به تماس شوید:
امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت و بهره کافی را برده باشید. خوشحال میشویم نظرات و پشنهادات خود را در مورد مطلب فوق در بخش دیدگاهها با ما بهاشتراک بگذارید.
Comments